Thursday, November 27, 2014

Layanan Pelanggan

I know exactly how Secret Recipe's Grilled Mushroom Chicken tastes like. It's one of my fave's dish at Secret Recipe (not necessarily that we visit SR all the time). But I know and I believe that I still remember how it tastes like. I agree that this dish has undergone quite several evolution but the taste doesn't really change much. Kalau bertukar rasa sangat, baik ditukarkan namanya terus.

Last Tuesday I ordered for one. After for quite a few months.

A plate of Grilled Mushroom Chicken arrived me 5-10 mins later. The dish didn't look quite presentable, but it's ok. I had my first spoon.

The herbal rice was ok, I'd yet tasted the chicken but the gravy tasted wring. It was salty, sticky, soury, anything but nice. May be again this dish had 'evolved' and I didn't know about it or may be I'm simply getting older. But it was not edible at all. I chose not to proceed with another spoon and called the waiter instead.

I asked him to taste it. I said, "Masam lah, tak boleh makan." And he responded, "Mushroom, memang lah masam." My blood started to simmer.

He brought the plate back to the kitchen and I waited for several minutes.

He came back to me, "So macam mana?" I said, I wanted to order a different dish while he continued,

"Kita orang rasa kat belakang tadi, ok je. Banyak je kita orang makan."

"Tak kisah lah, itu you all rasa, tapi I rasa masam. Bukan I tak pernah makan."

"Mengandung ke?'

That's it. My blood boiled. I handed him back the menu and did not proceed with any order. Tak payahlah, I said.

Apa lah yang susah sangat nak menjadi pekerja yang baik? Or even seorang individu yang baik? I did ask you politely, did I? Did I yell at you? No. So what's your problem? It was perhaps a late lunch session, you were perhaps tired but that kind of attitude was never tolerable. Kalau aku jadi owner kedai, memang dah kena sekolah mamat ni. Customers are paying more than RM15 per meal added with 10% of service tax, yet what kind of service are you giving? Kalau service macam ni baik aku bayar dengan penampar je. And it is sad to say this kind of attitude among servers are common in Malaysia.

Good thing was, I did not pay. Berani la kalau diaorg nak suruh aku bayar. I might look petite but I'm not easily intimidated.

Ok, perhaps I'm easily intimidated with frogs, lizards, but that is a totally different story.

1 comment:

ibuniar dikualalumpur said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya ibu niar TKI di kualalumpur, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu..saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang bapak tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 230 JUTA yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan keluaraga ku yang sebenar2nya. Bila butuh angka togel ghaib yg sudah kami buktikan hubungi AKI SUKRO DI,081-242-294-597. ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinga KETIK >>>>KLIK DISINI<<<< TRIMAKASIH.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...